BIOCONSTRUCCIÓ, #casesdepalla #casasdepaja#arquitecte

dilluns, 27 de maig del 2013

2a setmana de treball. Preparació en sec per arrebossar




El primer dia vam fer la feina d'afeitar les bales amb una desbrossadora de jardí i de reomplir els forats que ens havien quedat als murs amb pilotes de palla seca. Com les bales no són perfectament rectes sempre en la junta queden petits, o no tan petits, forats que s'han de taponar per evitar el pas de l'aire i d'insectes o animalets que no volem tenir al nostre mur, ni a l'interior de la caseta. L'afeitat consisteix bàsicament en treure les irregularitats de la palla i afavorir tenir una capa més homogènia on poder després impregnar la barbotina.

En aquest moment és on s'haurien de fer les regates per el pas d'instal·lacions, preparar els marcs i premarcs, ubicar la "finestra de la veritat" , escavar ""hornacines" o armariets interiors i tapar amb plàstics les bigues, parets, terres que no volguem que s'embrutin amb l'argila. Sembla que no però l'argila taca.




En la caseta les instal.lacions van per el mur de pedra, així que hem evitat posar regates a la palla i amb una tapa d'un cubell he deixat una part sense arrebossar per fer la " finestra de la veritat". Aquesta "finestra" és una tradició en les casetes de palla que consisteix en deixar una part sense arrebossar on quedi la palla vista ja que així un cop acabada  es pot ensenyar als amics i visitants que la casa està feta amb palla. N'hi ha amb marcs, vidres i porticons de diferents formes, tamanys i dissenys però la que farem aquí serà sense vidre ni fusteries i es podrà tocar amb les mans. Ja faré una entrada dedicada a aquest tema més endavant on ensenyaré tot el procés.

Després d'això, i d'haver pintat tota la fusta amb protecció contra la humitat i insectes, ja teníem tot preparat per començar a treballar amb el fang.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada