BIOCONSTRUCCIÓ, #casesdepalla #casasdepaja#arquitecte

dimarts, 18 de juny del 2013

Evolució exterior 4a setmana


Aquesta setmana ens hem centrat bastant en l'interior però aprofitant que érem molts hem estat començant a preparar la part exterior. Hem acabat de reomplir els forats amb "paja-barro" i hem estat clavant les guies metàl.liques exteriors que ens faran de guia de l'arrebossat. Aquesta peça és un detall per l'aspecte de l'acabat i per recolzar millor l'arrebossat, però es podria fer amb un llistó de fusta o sense peça però així quedarà més anivellat. La xapa galvanitzada tot i que té un cost energètic molt elevat té molta durabilitat sense manteniment cosa que també s'agraeix (alhora però el fan un material no biodegradable però reutilitzable ja que està clavat amb cargols). A la part de baix té dos plecs que faran de trencaigües.




















També hem estat segellant les juntes amb les edificacions existents i els forats que quedaven entre el marc de la porta i l'estructura amb palla-fang també. Hem estat posant cinta de pintor per tapar totes les parts de fusta de porta i finestra que volem deixar vistes; hem grapat canyís i preparat la llinda i les juntes de la finestra per rebre la capa d'arrebossat. Per subjectar el canyís de la llinda en el forat d'una manera forta, hem grapat a consciència a les fustes i amb claus a 45º  en el forat hem reforçat la part de canyís que quedava "volant" entre les dues fustes utilitzat "palla-fang". També tenim tallades les rajoles que ens faran d'escopidor. 

En els punts on el canyís fa de limit d'arrebossat s'ha de grapar en el límit amb un plec, és a dir es grapa de l'inrevés on es vol posar i després se li dóna la volta i es torna a posar cap  a la direcció que volem fer des de la junta. Intentaré fer una foto en les pròximes per ensenyar-ho bé. no cal dir que com en la construcció tradicional aquests punts són els més delicats ja que és on hi ha moviments i possible presència d'aigüa. En l'ampit de la finestra vam posar a sota una làmina impermeable transpirable per assegurar estanqueïtat de les bales de palla. Encara que se suposa que la finestra serà estanca l'aigua sempre tendeix a colar-se per alguna petita junta així que val més ser previsor i en cas de que hi hagi algun problema amb l'aigua el problema tingui fàcil solució després. Val la pena pensar i no oblidar aquests detalls. Així mateix a la art superior del mur de palla també vam posar una làmina impermeable. Si algun dia hi hagués una gotera a la coberta aquesta no ens afectaria l'interior del mur.


Continuarem la setmana següent, però tot això que ja tenim guanyat.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada