BIOCONSTRUCCIÓ, #casesdepalla #casasdepaja#arquitecte

dilluns, 9 de setembre del 2013

9a setmana de treball amb voluntari@s: Tallant ampolles

Primer grup de voluntari@s del setembre començant a tallar ampolles i fent pintures naturals d'argiles, amb el Manson, la Lae, l'Alba i la gent del col:lectiu d'arquitectes base-A: Anna, Cristina, Pepe i Montse. Un plaer, gràcies!


Per aquesta nova etapa de la caseta de palla volem fer els acabats i ens falta fer com a obra grossa la claraboia amb el mur d'ampolles de vidre reciclat. Portem des del maig-juny recopilant i netejant ampolles grosses i en devem tenir a la vora de 450. Ens fa molta il·lusió que coneguem en bona part la procedència d'aquestes ja que entre les ampolles hi ha les dels casaments i aniversaris d'amics nostres, de bars d'amics i familiars, de la festa major, dels voluntaris, d'amics que ens han fet arribar caixes senceres pel seu compte... i  el millor de tot és que en tenim amb bastants colors i formes diferents.

Per tallar les ampolles després de consultar vàries tècniques que circulen per internet em vaig decantar per la que consisteix en marcar les ampolles per on volem que es tallin i després aplicant-los calor i fred. El xoc de temperatures fa que l'ampolla es trenqui per el punt que hem marcat si ho hem fet bé. 

Per facilitar la feina de marcar les ampolles vaig fabricar una petita "màquina" regulable que permetés marcar el vidre d'ampolles circulars amb diferents mides. Ja penjaré una entrada explicant com fer-la.

 


La primera feina va ser començar a seleccionar les ampolles (les havíem classificat per colors i tipus en caixes per facilitar la feina) i fer proves per saber a quina mesura havíem de tallar l'ampolla i aconseguir una mesura pròxima a 36cm de gruix total del totxo de vidre. El que hem fet és tallar una de cada dues ampolles per estalviar-nos feina però, com el món del reciclatge fa que tinguis un munt d'ampolles diferents a les teves mans, et comences a adonar de la multitud de formes i mides que existeixen i que s'han de combinar i això és un bon trencaclosques. Però anant a poc  a poc, s'arriba lluny i ja en tenim unes quantes. 

Així doncs els passos a seguir per fer maons de vidre que hem fet són:


1. Buscar la mida que volem i marcar les ampolles:





Ajustant la màquina per marcar el vidre a la mesura desitjada i marcant

2. Escalfant i refredant l'ampolla marcada. (una olla d'aigua calenta i una d'aigua freda amb gel)





3. Ficant l'ampolla tallada a dins d'una ampolla sencera i enganxant-les amb cinta adhesiva 


 

 

Maó de vidre acabat i preparat per col·locar. En aquest cas rodó i color verd-verd clar, però estem intentant de fer-los del mateix color a les dues bandes si les mesures ho permeten



I aquí la producció de la setmana de caixes plenes de maons de vidre de 36cm. Marró-Blanc-Verds- Marró clar- Translúcids-  Culs rodons, quadrats i ovalats. Entre aquestes i les de dues caixes a mig omplir que no surten a la foto 137. Molt bona feina, això funciona!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada