BIOCONSTRUCCIÓ, #casesdepalla #casasdepaja#arquitecte

dilluns, 16 de setembre del 2013

Començant a aixecar el mur d'ampolles de vidre i cob






Aquest cap de setmana vam començar amb l'Alba netejant i acabant de tallar les ampolles que necessitàvem i després va venir la Laura que ha contactat amb nosaltres  a través de la Casetadepalla i amb qui hem aixecat la primera part dels remats dels murs. Vam tenir la visita també del Koletes que quan va veure que havíem fet fang es va apuntar ràpid ;)

Aquest cop ja no tenim la formigonera, i a part anem justos del morter de terra que vam comprar, així que la mescla la hem fet amb els peus i aportant terra argilosa del lloc mateix amb palla i una mica de morter d'Ecoclay fins aconseguir una textura que ens agradés.

Vam picar i tamissar la terra per treure rocs, vam fer una "piscina" amb les bales de palla i un plàstic, i amb els peus vam fer la mescla. La sensació va ser molt agradable i divertida i vam aconseguir una molt bona textura amb menys aigua i sense electricitat. En tot cas està bé veure i provar les diferents maneres de fer masses i tot i que tenir una formigonera es pràctic nosaltres sent 2 o 3 persones vam fer una bona quantitat de massa en poc temps també i desdel primer dia que deiem que teniem un dia ganes de fer-ho d'aquesta manera.


Fent el primer tamis de la terra i rascant els "rocs" d'argila
Aspecte de la massa


La tècnica que hem utilitzat seria el "cob", que en realitat no és més que utilitzar una massa molt similar a la capa de cos però una mica més seca (amb poca aigua) que hem anat posant entre les ampolles per fixar-les entre si. Primer vam anivellar la superfície on volíem posar les ampolles i després amb l'ajuda d'una canya anàvem colocant les ampolles en la posició desitjada i les uniem amb fang. Finalment vam passar una llana per amagar una mica la textura de a palla i intentar donar-li el mateix aspecte que el mur inferior.

Posant cob a la base per anivellar les ampolles i enganxar-les
Abans de començar a aplicar aquesta capa vam mullar amb barbotina tota la superfície de contacte amb fabg-fusta i canyís i vam rascar bé la capa inferior per aconseguir que s'ajuntessin les dues capes i la nova part del mur es "fusionés" amb l'antiga. A veure com surten les juntes entre fangs i fusta, ja que tot i que hem prés algunes precacuions amb el canyís per evitar esquerdes pot ser que haguem de fer un acabat a tot al conjunt al final per arreglar juntes i el color. Quan s'assequi ho veurem.






allisant la massa amb una "llaneta"

Aspecte del tram de mur superior acabat encara humit







També una altra cosa que hem estat fent és acabar de netejar algunes ampolles que teniem i acabar de tallar i preparar tots els maons de vidre que necessitem. La setmana que ve ara que ja tenim tots els maons preparats i ja sabem com fer-ho a a veure si podem acabar de rematar tot el perímetre i tanquem finalment la "caseta".

 

"maons" preparats


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada