BIOCONSTRUCCIÓ, #casesdepalla #casasdepaja#arquitecte

dimarts, 15 d’octubre del 2013

Resultats finals. Octubre 2013

Deixo les fotografies de com ha quedat la reforma i l'ampliació de la caseta- sala multiús, que vam començar primer d'una manera més "convencional" (maig-juny 2013) amb paletes i després (juny,juliol i setembre 2013) autoconstruint i expermientant amb l'ajuda de molts voluntari@s. Ha estat una experiència apassionant i dura  a l'hora però estic molt content dels resultats finals que hem aconseguit. S'ha de dir que jo sóc arquitecte i tenia una mica d'experiència en la construcció amb fang i palla (però tampoc moltíssima) i la resta de gent que ha participat no coneixia ni havia treballat mai en una construcció similar, és a dir aquesta caseta no ha estat feta per mans expertes, això si, hem estat curosos i l'hem fet amb "carinyo" i aquí la tenim... Així que només em queda expressar alegria, agraïment i satisfacció per tota la gent que ens ha donat un cop de mà i per tot aquest procés!!... i dir que amb dedicació i temps és posssible construir-se una casa; i que si no en tens temps, ni ganes sempre pots buscar a bons professionals que ho facin per tu i tinguis una casa bonica, còmoda, sana, eficient i respectuosa amb el medi ambient (i la teva butxaca a la llarga).

Aquestes són les fotografies fetes a l'última setmana de setembre de 2013 amb el fang encara fresc en algunes parts a l'espera d'assecar-se i quedar com la resta de la façana:





  

 


















  

  






Espero que aquesta sigui la primera de moltes cases de palla i argila així que estaré encantat en ajudar-vos a dissenyar, construir i rehabilitar les vostres cases i construccions en un futur!! Així mateix aquest no és el punt final d'aquest blog; no hi hauran més jornades de treball però falten algunes cosetes (mobles amb palets, posar un dipòsit d'aigua, pintar algunes parets de la part vella, arreglar la banqueta, etc...), i espero continuar fent, aprenent i compartint amb tots vosaltres molts projectes!!! 

De moment estic colaborant amb la gent de BAM amb el projecte Txema. BioBui(L)t. Un dels projectes guanyadors del Pla Buis de l'ajuntament de Barcelona on construirem un edifici amb palla,cànyem,terra,cal,fusta i altres materials naturals al centre de Barcelona, ja aniré penjant informació.

Arnau Bujons
arquitecte i autoconstructor 
Octubre 2013

Podeu seguir el projecte Caseta de palla al FB també ;)

1 comentari: