BIOCONSTRUCCIÓ, #casesdepalla #casasdepaja#arquitecte

dilluns, 4 d’agost del 2014

13 setembre Jornades tècniques RCP amb Tom Rivjen a l'Horta de la Viola. Sistema CST

Foto

Tota la info aquí

La palla és un material excel·lent per construir, utilitzat des dels inicis dels temps i "ara" "reinventat" utilitzant-se com a "maons" des de l'aparició de les embaladores. És de baix impacte ambiental, local, amb grans prestacions tèrmiques, transpirable, lleuger, abundant, biocompatible i permet l'autoconstrucció. 
És durable i resistent al foc si s'utilitza com toca i amb un bon disseny i execució. Existeixen diverses tècniques cadascuna amb "pros i contres" possiblement i segurament en el futur en sortiran de noves, i de més prefabricades. Avui us invito a aquesta jornada que s'ha organitzat per el 13 de setembre i deixo uns apunts resumits sobre aquest sistemea en qüestió:

El Sistema CUT o CST, és un sitema constructiu amb palla en que s'utlitza un lleuger entremat de fusta vertical cada 75cm i uns llistons horitzontals a cada filada. S'utilitzen bales de palla petites (80cm) prerevocades i on la palla actua com a tancament i com a estructura però permetent flexibilitat.
És el sistema mixt amb fusta i palla que menys fusta utilitza, només superat per el sistema Nebraska o de càrrega en que tota l'estructura i tancament és de bales de balla.
Es combinen les prestacions dels dos materials i s'eviten juntes amb fustes i ponts tèrmics amb mus "menors" (35cm) ,com vam fer a la Casetadepalla, on les bales van de cantell.
Permet l'ampliació i substitució independent de cada part del mur i també permetria fer una prefabricació en taller. Així mateix amb un bon disseny és un sistema fàcil per autoconstructors.

Més info en castellà al treball de fi de màster de José Antonio Sanchez López (2013) i el dia 13 a L'horta de la Viola amb el seu "inventor" i mestre d'arrebossats de terra Tom Rivjen, i la Maren Termens una bona ocasió per escoltar-los i conèixer el projecte de l'Horta de la Viola/Taller de palla

El sistema Cut (cell under tension) /CST "celulle sous tension" s'explica al llibre Entre paille et terre del matiex autor o explicat en un video ;)

http://www.youtube.com/watch?v=559TsX1X-_Y

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada