BIOCONSTRUCCIÓ, #casesdepalla #casasdepaja#arquitecte

dimecres, 24 de setembre del 2014

Crònica taller bioconstrucció d'un galliner, 20-21 de setmbre a la Casetadepalla


Imatge final del taller d'aquest cap de setmana que ha estat el pirmer taller a la Casetadepalla un any després d'acabar-la! No hem acabat el galliner però hem fet moltíssimes coses. Per la nostra banda estem rebentats després de 2 dies tant intensos on ens hem vist immersos en la construcció amb terra, amb palla, el disseny bioclimàtic, el reciclatge, etc... ha estat un èxit i una passada, ja que tots hem aprés en aquest curs incloent-me a mi mateix. Molt bon ambient i molt bon regust de boca de totxs les particpants també! Gràcies a totxs les que han participat. Si no has pogut venir no et perdis la pròxima!!

Treballs previs:








Dies de taller:

Han estat dos dies de convivència de teoria i pràctica, on hem parlat i fet moltíssimes coses, desde exercicis d'estraments i canya-ioga, a proves de terrenys i elaboració de masses autoconstruint una caseta per les gallines de la casetadepalla, Feta amb materials naturals i reciclats.
Vam tenir la oportunitat de veure diferents, mostres que tinc per aquí de tapial, adobes, blocs de palla i comparar diferents textures i manejabilitat de masses "gran resrerva" que teniem fetes per mi aquí  a casa per entendre també el funcionament i la necessitat del repòs i fermentació.



Massa de terra argilosa arena i palla:

A partir de barbotina i argila en sec






Massa per palla encofrada:





Muntatge de l'estructura:





Reomplert dels palets amb cob ampolles i palla encofrada i ampolles:













 



Fins i tot la pluja no ens para gràcies a aquesta super-"carpa" que va muntar en Jean Chris!!

Treball de juntes, per arrebossar sobre fusta:




Aplicació de morters de fang, escultures i trencadís:














Muntant la coberta i parlant de sostres verds, capes i detalls:











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada