BIOCONSTRUCCIÓ, #casesdepalla #casasdepaja#arquitecte

dimarts, 15 de desembre del 2015

L'educació de les noves generacions és imprescindible per un futur millor : Tallers escolars.

Aquesta tardor em van proposar col·laborar en un parell de tallers ben diferents els que últimament he fet , primer amb Renadívola amb nens de primària i després en una escola de Batxillerat.

Amb  la Cèlia Ribera, arquitecta i membre del grup company Renadívola, Taller d'Arquitectura Natural i que es dediquen sobretot en l'educació infantil i tallers en bioconstruccció hem estat treballant per la ONG Fundació Lleida solidària del col·legi d'aparelladors de Lleida. Hem estat fent uns tallers en escoles per nens de 10 a 14 anys on hem estat parlant de la construcció amb terra que desenvolupa la Ong a l'Àfrica (principalment) però també de la construcció amb terra a les terres de Lleida i en aquest país..

Hem fet unes maquetes de cases de terra amb toves petites pels nens, on ens ho hem passat bé tot aprenent i recuperant tècniques antigues. Hem visitat diferents cursos a les escoles, Camps Elisis, Magreners, Calassanç, i Mitjana a la ciutat de Lleida. Gràcies a tots els alumnes i professors. Ha estat una experiència molt enriquidora.




També vaig estar invitat  a l'Escola Ondara de Tàrrega al curs de Batxillerat on vam fer un taller de construcció amb terra per els alumnes de 1er i 2n de batxillerat artístic i vam aprendre a elaborar toves ;)

Una experiència diferent al que estic acostumat però molt enriquidora i divertida.

Si sou responsables d'un centre educatiu, membres de l'Ampa o voleu fer alguna activitat de bioconstrucció contacteu a casetadepalla@gmail.com i mirem que podem fer.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada